Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt


FJÄRILN Vingad



Fjäriln vingad syns ej mera
lika ofta nu såsom förr.
Detta kan jag konstatera
när jag gläntar på min minnesdörr.
För jag minns från barndomsdagar
hur mycket fjärilar som flög,
över ängar, fält och hagar,
och ur blommorna sin nektar sög.

Nu har ängar blivit färre,
fält har sprutats med biocid.
Att överleva blir allt värre
för fjäriln vingad i en sådan tid.
Priset som vi nu betalar
för att större skördar få,
- fjärilarnas antal dalar - ,
men kanske priset är för högt
ändå.

Ingvar Björkdahl
Mariestad




Bunden vers av Ingvar Björkdahl
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-26 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Björkdahl
Ingvar Björkdahl