Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Klart när det kostar 300 miljoner så ska det vara bra !


En fantastisk OS-Invigning av London 2012 !

Särskilt den första delen av detta otroliga spektakel var bland det mest fascinerande jag sett ! Från ett närmast autentiskt engelskt jordbrukslandskap skedde en blixtsnabb förvandling till ett industriellt samhälle med smutsiga fabriksskorstenar ,rök och eld ! Allt i ett snabbt tempo och ackompanjerat av rockmusik och annan passande musik , även klassiskt ,perfekt tajmat ! De, över 2.500 statisterna hade autentiska och tidsenliga kläder och representerade alla samhällsklasser ! En fenomenal hyllning till Storbritanniens folk ! Färgrikt och explosivt !

Sedan följde ett fantastiskt potpurri med mängder av världshits från tidigt 60-tal till dagens jättehits ! Allt i ett rasande tempo och med hundratals skickliga dansare ! Många kända brittiska personligheter deltog: Rowan Atkinson , Paul Mc Cartney, drottning Elizabeth (86 år !) m fl ! Även internationella kändisar deltog:Mohammed Ali ( Cassius Clay), FN-chefen Ban Ki Moon m fl .

Efter att alla deltagande länders atleter tågat in i vanlig ordning så vidtog en blixtrande och eldfängd avslutning med fantastiska fyrverkerier och en gigantisk OS-eld som grädde på moset ! Och Paul Mc Cartneys härliga avslutning med den legendariska "Hey, Jude" satt som en smäck , den gamle Paul (runt 70 !) var som ung på nytt och fick med den 80.000-hövdade publiken på allsång av den gamla beatles-hitten !

---




Övriga genrer (Essä/Recension) av Mats Henricson
Läst 276 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-28 02:33



Bookmark and Share


  Mats Henricson
DANNY BOYLE heter han som regisserade detta FANTASTISKA skådespel !
2012-07-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag tro till och med Gud från himlen har kommit och tittat på OS invigning,
det var magnifik.
2012-07-28

    ej medlem längre
Regissören som iscensatte allt är ett geni.
2012-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska