Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden

1

Flyktigheten



flera års jakt

kanske ett helt liv

letande

efter lyckan

fullkomligheten

den perfekta kyssen

högsta vinsten


Imorgon

är det vardag igen

musiken har tystnat

någon annan

alltid någon annan

hittade lyckan

drog den vinnande lotten

men ingen vet riktigt

vem

eller hur länge hon fick behålla den


Tänk om

det är idag

som är själva livet


kvinnan bredvid dig

nyvaken

rufsig i håret

och utan smink

bekymren

har satt djupa spår

i huden

men hon är verklig

andas

glöm

för en stund

hennes brister

tillkortakommanden

denna morgon

i det stökiga köket

kan vara höjdpunkten

i ditt liv


men du planerar redan

för imorgon

vid horisonten

någonstans

där framme

finns det

du vill uppnå



flyktigt

diffust

som en vandringssägen

alla vet

är sann


När liemannen

en dag

för det gör han

knackar på dörren

inser du

att just den morgonen

i det stökiga

köket

var lyckan

du sökte

efter



2

Allt

vi med möda

bygger

huset

som snart är färdigt

trädgården

du lagt ner din själ i

romanen

du skrev

som fick lysande kritik

samlar damm

i ett hörn

på loppisen

imorgon

har ingen hört talas om den


trädgården

har växt igen

och huset

är sedan länge till salu


Ändå

måste vi ju

fortsätta

kanske börja om

från början


Profeten sa:

även om

om världen

tar slut

imorgon

plantera ett träd idag


3

Evigheten

är bortom vårt förstånd

därför

förnekar vi den


Vi är begränsade

av solens

och månens

banor

utan dom

fanns tiden då?

Månaderna

åren

dagen

natten

början

och slut


Även om du reste

idag

skulle du inte

under din livstid

nå fram

till den närmsta stjärnan

i vintergatan


om själen

inte vore fastkedjad

vid kroppen

skulle den vara där

på ett ögonblick












Fri vers av Ali D VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-28 04:19



Bookmark and Share


  Aisha VIP
mycket vacker och tänkvärd text...

och nej....tiden finns inte....
2012-07-30

  Palett
Mycket bra text som ger anledning till eftertanke !!
2012-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP