Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett oförglömligt minne från ett besök på en marknad i Bangkok...


En Ängels leende


Du gav mig ett minne

helt ovetande

en bild jag inte vill och inte kan glömma...

Den brände sig fast

på insidan i mitt bröst

och där tänker jag spara den

som en skatt jag fann

på min resa till ett helt annant land





Vi strosade runt mellan stånden

på marknaden för Bangkoks innevånare

de allra fattigaste

de fattiga men ändå så rika...


Plötsligt fanns Du i vår väg

DU gamla kivnna med böjd rygg

sakta haltande med hjälp av Din krycka

och medan vi passerade Dig

sträckte en man ut sin arm

och hjälpte Dig över gallret på gatan

Men vi bara fortsatte vår väg

Varför...?


Men något fick mig att vända mig om

och då såg jag...

Ditt ansikte strålade av glädje!

Rent öppet och äkta

av uppriktig lycka!

Du var sedd och tog emot

en annan människas gåva till Dig

Och Ditt leende var en Ängels!


Då gav Du mig och min son

det vackraste minnet av Thailand

men det kommer Du aldrig

att få veta...







Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 380 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-07-28 10:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, sådana minnen som man inte glömmer
2013-02-05

  Den lilla sjöljungfrun
Vackert berättat,
berör och väcker upp
hur änglar visar oss vägen........
tack!
2012-12-02

  ULJO
Berörande
2012-08-06

    ej medlem längre
Blir varm av dina fina ord.
2012-08-05

  Skogsfen.
Så vackert minne, och så fint du får fram känslan. Detta är sådana där underbara ögonblick i livet. Jag blev berörd av dina ord. / Kram Skogsfen
2012-08-05

  Bo Himmelsbåge
... ett vackert och strålande minne från Din resa ...! ... ibland kanse vi glömmer hur viktigt små bevis på omtanke kan vara för gamla och utsatta ... tack för Din ömsinta påminnelse ...
2012-08-05

  Ljusletaren
Det sanna och det äkta ... kan något vara finare?!?!
Underbara ord från din egen visdom ... tack/ kram
2012-07-29

  Delilah Juno VIP
Ibland händer det oförglömliga oförmodat. Fint berättat ..
2012-07-28

  Änglaögon
Fint ögonblick att bevara....
2012-07-28

  ResenärGenomLivet VIP
Ett underbart minne...man blir rörd...
2012-07-28

  walborg
En bild som går rätt i in hjärtat
2012-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter