Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att delge en känsla av djup samhörighet och förståelse mellan en mor och ett vuxet barn...


Sammanflätade liv

Samtalen -

våra sammanflätade ord

slår bryggor mellan oss

och vi vandrar på dem

in i varandras ljus

in i varandras mörker

 

Och Du som jag gett liv till

vandrar in i mitt liv

och ger mig av Din klokhet 

av Din vishet

för att jag ska få Liv

ett bättre Liv

Och Du får mig att inse

det jag inte visste om mig själv

det omedvetna

platsen jag tagit som inte bara var min

 

Och jag får nåden att ta emot

ödmjukt, insiktsfullt

utan självförsvar

 

Och Du får ORD Du ger till mig

och jag gömmer dem

i en gyllene ask

på botten, på djupet

för att jag alltid ska minnas

vart jag lagt dem:

.............................................

Sluta vilja ha saker av Livet

Låt Livet komma till dig istället

Och nu väntar jag




Fri vers (Fri form) av Siggesdotter
Läst 269 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-07-28 11:31



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så ödmjukt fint skrivet om dig och din dotter.
Tack för att jag och alla andra fick läsa/ kram
2012-07-29

  ResenärGenomLivet VIP
Aj...den där träffade. Helt fantastiskt skrivet. Måste spara.
2012-07-28

  Halv
Fin beskrivning av vacker samhörighet.
2012-07-28

  Rise Little One
"Sluta vilja ha saker av Livet

Låt Livet komma till dig istället...! "

Underbara och vackra meningar...
2012-07-28

  walborg
Texten berör mig på djupet - att ta emot sitt vuxna barns vuxenhet
2012-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter