Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tant Ekonomi är under press


Tant Ekonomi har stängt och låst
är du i nöd och
behöver ett besök-
kan du känna dig blåst

Fattigdomen har ökat och skapar stress
Tant Ekonomi hinner inte vila-
är under press

Då säger en man, med rock så blå
Hur kan man besluta bistånd med bara telefonen på-
fuskas det inte mycket då?

Jag undrar:

Om en människa i nöd inte ens har råd med en telefon-
kan det då upprättas stånd på torget-
där bistånd sökes via megafon?




Bunden vers (Rim) av Yarissa VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-31 20:59



Bookmark and Share


  Svirran
Otroligt bra dikter! Toppklass ser jag direkt!
2012-08-11

  Feminaz
välbespetsade ord!
2012-08-01

    ej medlem längre
retorisk fråga: i gökboet får man inte ringa överhuvudtaget.
2012-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Yarissa VIP