Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grundad i samhällets moral och etik hur konstigt det än låter


Det var en gång en förälskelse


En brasa
formad av tillitens sötma
en gång för alltid förenad
i samvarons vagga

Folkens väl
genom lidandets gyllene port
förankrad i nyttighetens tecken

Du och jag så väldigt nära
och ändå så oändligt långt ifrån varandra

Fragment av minnen
så skoningslösa

Samveten som inte går att förklara

Det var då
Kärleken var ärligt menad

Den essensen
gör min själ vacker än idag




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jack E. Gladh VIP
Läst 139 gånger
Publicerad 2012-08-03 23:24



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

delar Annika Perssons
kommentar som har
lyrisk status.
2012-08-06

  Annika Persson
...som slutade lyckligt, just för att vi vaggade oss till trygghet, och övervann den ensamhet, som plågat oss länge. Vi kände oss stärkta, men kunde inte sluta oroa oss över att vi kanske tagit oss vatten över huvudet, ja, man kan ju inte förändra världen, men åtminstone sig själv och andra i ens omgivning. Tillit är högst personlig, ja, riktigt söt, om den bottnar i ärlighet.
2012-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST