Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En av de sista riktigt sköna sommarkvällarna 2006 gick jag ned mot havet i Gamla Köpstad. Jag ville fånga känslan!


Augustikväll


Tornsvalan förgyller lekfullt himmelen
en sensommarkväll.
Sommaren dröjer sig kvar
i flyttfåglars vingslag
i svarta söta bär,
i en vänligt svalkande bris.
Sommaren dröjer sig kvar.

Bäddar ned sig,
mjukt, omsorgsfullt
i mitt inre.
Bevarad sommarvärme
ljus och öppenhet
när mörka dagar
tveklöst
närmar sig.

Med öppna ögon,
med bävan, men ändå,
med öppna ögon
möter jag mörkret.

Med sommaren
omsorgsfullt
nedbäddad
inom
mig.




Fri vers av Eva Kellett VIP
Läst 698 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2012-08-07 22:12



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Underbart mjukt! Tack!!!
2022-09-30

  Sparvögat VIP
Stort grattis!
2022-09-27

    ej medlem längre
GRATTIS!
2022-09-27

  Bo Lövhalka
Grattis!
Mjuk och vacker dikt!

2022-09-27

  Eva Langrath VIP
Vackert värmande höstdikt.
2022-09-26

  Fjellhuldra VIP
En vacker värmande dikt i höstmörkret.
2022-09-26

  Lustverket VIP
Fint fångat, med målningen också!
2022-09-26

    Lena Söderkvist VIP
Så tänker nog björnen. Fint skrivet, genuint poetiskt stycke. Grattis!
2022-09-25

  ßluie VIP
Ja man behöver lite reflektion innan mörkret. November är hemsk. Grattis!
2022-09-25

    Lena Staaf VIP
Fint fångad sommarkänsla som dröjer kvar.
2022-09-25

  ljudit
Stort Grattis! Skön höstkänsla!
2022-09-25

  Lynx63 VIP
Du fångar allt, bokmärker denna.
2012-08-12

    ej medlem längre
Underskönt
2012-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Eva Kellett
Eva Kellett VIP