Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En ny fas i livet, jag har gått i pension!


Passionär!

Jag vill leva
mitt liv
med passion
Inte tala reson
jag är inte
den person
som pratar ranson
Jag vill slösa
inte klösa
jag vill forma
inte gorma
jag vill ge en hand
inte klippa band.
Inom mig brinner
en passion
för livet,
för allt
som är oss givet.
Jag vill leva
med passion
nu när jag gått
i pension.

Om det blir
några korta år
eller några fler,
inget vi vet
inget vi kan
ta för givet,
för sådant
är livet.
Men den stund
jag får
vill jag
i stort och smått
leva livet
med passion,
nu när jag
gått i pension!




Fri vers av Eva Kellett VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-02 11:11



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Härlig inställnings dikt!
Min far som hade levt
ett mycket strävsamt
Liv. Hävdade att tiden
som pensionär var
det bästa i hans
Liv.
;)
2022-10-02

  Jan Widströmer VIP
Som en uppmaning, roande och lite oroande, att låta passion och pension bli synonyma... Hopp och förhoppning när livet vänder.
2022-09-27

  Öknens Ros VIP
Att få rå över sin egen tid, slippa gå upp i ottan, ägna sig åt diktskrivande, underbart!
2021-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Kellett
Eva Kellett VIP