Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljus i Luciatid


En sång på avstånd
som närmar sig stilla
så tyst i rummet
kan höra en nål som trilla
så skrider ni in
med sång och ljus
sprider värme och hopp
i längtande hus.
Bland oss som längtar
efter tider som var
innan corona oroade
alla och envar.
Bland oss som längtar
efter ljusare dagar
bland oss som längtar
efter blommande hagar.

Så dela nu med er
av ljus och av sång
bryt mörker och vintern
som kan kännas så lång.
Ge oss en stund
då sinnet får vingar
då hopp och kärlek
allt mörker betvingar.

Vi behöver ju alla
få drömma oss bort
både vuxna och barn
för livet kan va hårt.
Barn är experter
i lek och fantasi
kan tråkiga dagar
mycket bättre bli.
Då försvinner tiden
och stress likaså
så hjälp barnen att hitta en stund
att leka på.
Vi borde alla
lära av våra små
finna små stunder
att ta vara på.
Sätt dig ned med en bok
och låt minuterna fly
eller lyssna på musik
när morgon ska gry.

Göm nu i hjärtat
en strimma av ljus
Tag den med ut i livet
i vardagens brus.
Låt ljusstrimman
påminna i svåra stunder
att ljus kan förändra
det kan göra under!




Fri vers av Eva Kellett VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-12-13 14:52



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker , tack för ljuset .
2021-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Kellett
Eva Kellett VIP