Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade en dikt jag skrev 2001...


Tidens smed




Att bli äldre är att mogna

som en frukt på livets gren

att ha vunnit över rädslan

fått mer insikt, kommit hem


Visst blir skalet lite skrumpet

Men vem bryr sig väl om det

det är insidan som räknas

än finns mycket du kan ge


Att bli äldre är att lämna

det som varit bakom sig

att förlåta dem som sårat en

men allra mest sig själv


Att bli trygg få mera vishet

att ha tålamod och tid

att ha mycket kärlek över

för var liten individ


Att bli gammal är en upptäckt

att det barn jag var en gång

det finns kvar där under ytan

lika ung trots tidens tvång


Ja, min själ har samma skepnad

när min kropp har vissnat ned

bara blivit smält och slipad

som metall av tidens smed




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 574 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-09 16:58



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Väldigt sant!
/kram
2012-08-13

  ResenärGenomLivet VIP
En riktigt fin dikt...kan behöva läsa den ibland, sparar...
2012-08-09

  walborg
Så vackra ord om åldrandetQ
2012-08-09

    ordskalv
Tack för dina ord om att åldras. Nu känner jag mig inte lika rädd längre. Tack från djupet av mitt hjärta.
2012-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter