Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

älskad är den som vågar älska

oönskad betydelsefull ok
en svajig båtmast med havet och destination
svårt-att-släppa-taget-om-ankaren
överallt ingenstans
sköldpaddan simmar ikapp båten

hänsynslös med oskarp kniv i fickan
till försvar har denne en knivskarp mun
finner vinden efter kappan och vänder lacket på högklackat
duracell slocknar
och tar med sig allt den en gång förgjort
frigjord ifrån samvete när trasor lappas ihop

och haren har bestämt sig för att springa ikapp det oumbärliga storhetsvansinnet
ta med sig de förlorade orden
jaga drivkraften
styrkan och makten

sköldpaddan sitt hem har
skyddad i keratin och följsamt följer samhällskrav
när haren tror sig vunnit loppet
är segraren som står ensam kvar




Fri vers (Fri form) av bögpoesi
Läst 320 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-10 15:49



Bookmark and Share


  Mattias C
Riktigt bra, jag gillar att du använder dig av så mycket bildspråk och liknelser. Dessutom gillar jag den tekniska biten i din text, flerstaviga rim osv, något som jag själv ibland fokuserar på när jag skriver. Du är väldigt duktig!
2012-08-27

  träsnidaren
Jag gillar denna, skön feeling. Påminner om Kafka...bra bögen! :-)
2012-08-18
  > Nästa text
< Föregående

bögpoesi
bögpoesi