Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Revolver!



Så länge
pistolen är kvar i hölstret
är lugnet enbart bedrägligt

Det är så lugnt
och tryggt

Ja, det går att ta på det
Brukar man säga

Inget tycks kunna rubba det

Detta lugn

När det sedan smäller
vet du inte om
att något har hänt




Fri vers (Fri form) av Jack E. Gladh VIP
Läst 244 gånger
Publicerad 2012-08-14 19:43



Bookmark and Share


  Annika Persson
Det finns andra vapen än revolver, det sofistikerade våldet,
maktmissbruk, kuvande, konkurrens, hämnd.

Så länge vi inte vet hur vi bör vara mot varandra
finns allt det destruktiva inom oss, som en möjlig handling.

Det är bara vi själva, som kan styra oss ifrån våld.
Lugn, liksom lycka, är något tillfälligt, övergående,
till att vara lika vaksam, som samhället kräver.

Att tro på vrede och ilska, som något konstruktivt,
är okunnigt och bottnar i våldsbenägenhet, eller i
ett behov av destruktiva intryck eller action.

Att ha lugnet i behåll är ett måste i ett slags akut situation,
vi agerar annars irrationellt. Vårt stoiska lugn kan rädda liv.








2012-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Jack E. Gladh
Jack E. Gladh VIP

Mina favoriter
FROST