Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din läkande hand

När ditt liv är en öken
med eländen fyllt
vill jag vara ditt stöd
När din väg är en flod
utan bärande vatten
vill jag vara en flotte

När din natt är svart
utan ledande lampor
vill jag vara en stjärna
När din värld är trång
och utan förståelse
vill jag finnas för dig

När blommorna slokar
i din älskade vas
vill jag vara din ros
När din cykel är sönder
och inte tar dig fram
vill jag bära på dig

När brasan har slocknat
och du fryser där inne
vill jag hålla din hand
När fågelsången tystnat
och glädjen är borta
är jag den som gläder

När såren dina blöder
och förbanden är slut
är jag din läkande hand
När din vän har gått hem
och lämnat dig ensam
strör jag ut min kärlek

Nä gråten är besvärlig
och inte vill sluta
vill jag vara en näsduk
När du sitter ensam
och våndas vid radion
är jag din kärleksballad




Fri vers av ULJO
Läst 254 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-18 21:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar vacker dikt om äkta vänskap!
2012-08-23

  Siggesdotter
Du har fångat något väldigt viktigt i denna dikt! Så är en riktig VÄN - men det skulle också kunna vara Den VÄN som aldrig sviker och som ser oss alla!! Dikten har också en fin rytm och är lätt att läsa
2012-08-19

  HelenaW
Finstämd.
2012-08-19

  Eva Helene VIP
En vän i nöden - ömsint, vackert!
2012-08-19

  anits VIP
Mycket vackert skaldat,så fint
att ha någon som alltid skänker
tillit, det är mer än guld värt
2012-08-19

  ResenärGenomLivet VIP
Tänk att alltid ha någon att lita på...så ska det va...mycket fint.
2012-08-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO