Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om bananjätten Doles reaktioner på filmen "Bananas"......


DOLE - Ett hot mot demokratin ?

DOLE´s aktioner är ett typexempel på hur den privata, multinationella storföretagsamheten ,med hjälp av sina stora resurser, försöker sätta demokratin
( i det här fallet yttrandefriheten) ur spel. Multisen tvingade den lilla skaran som producerat och marknadsfört filmen till en förnedrande rättegång i USA ! Och detta trots att det finns både bildbevis och vittnen till att det förekommer slavliknande och farliga arbetsförhållanden inom DOLES´verksamhet ! Inför en filmfestival (också i USA !) där "Bananas" skulle visas ,tvingades arrangörerna dessutom läsa upp en skrift från DOLE där filmen förlöjligades och kallades för ett falsarium ! Utan en endaste skymt av bevis ! Teamet bakom filmen har, dessutom, hotats flera gånger ! I USA är, tydligen, demokrati endast för dem som har pengar ! Filmen fick, ändå, visas i USA ,men dess trovärdighet var ju, naturligtvis, skadad ! Man får hoppas att denna vidriga form av företagsdiktatur aldrig når Sverige !
Och jag kommer då ALDRIG MER att köpa DOLES´ bananer !

Källa : SVT:s program om "Bananas" , i ettan igår kväll.....

--------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 305 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-25 18:50



Bookmark and Share


  Magica VIP
Viktig text du här tar upp.
Ja det är obehagligt att de kunde göra så!
2012-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska