Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den natten


Natten då vi brann, brann och brann ut.

 

glödlampor hängde varma från himlen

kropparna flöt ihop

i det dova ljuset

blev till En

dansande

 

 

rökfyllda hak

människor blåste av

taken

vi applåderade våra händer blå

 

 

trånga gränder

vi fick precis plats med

en gitarr och

en jazzig sång

röken skickades vidare från mun till mun - varmluft

 

 

vi pratade hela tiden och när orden tog slut

sa vi skål

menande blickar skickades men

ingen menade någonting

alls

 

 

mina ögon var drömmande och

du hade snö och sand under naglarna

en annan sorts snö, sa du

vitare

 

 

vi försökte fånga vårt förnuft men

det flög som drakar utan snören

högt över våra huvuden

 

 

liggandes på orientaliska mattor med

cigaretter mellan tårna

skrattade vi åt sånt och sånt som inget betyder, tills

magen krampade luft och rök

 

 

drog ned kepsen för ögonen

sov räv, bara för att du skulle

lägga handen på låret, säga

sov inte älskling, njut av ruset

- brinn

 

 

vi brann och sjöng och brann

om vartannat

du sa att du älskar när jag brinner, brinner

eld

blev snart till svart aska under ögonen

 

 

högt höga - vi faller,

men det känns som att vi flyger, högt

över vattenpipornas moln

våra klockor

kastades mot hårda tegelväggar

alla klev på glaset, skrattande i panik

 

 

tiden gjorde sig påmind av

solen som började skymta över hustaken

vi bönade och vi bad och vi ber

för tiden att stanna och för solen att inte

resa sig mer

 

 

(solen) brinner,

brinna,

brann,

(tiden har) brunnit ut

men askan ligger kvar under ögonen




Fri vers av Linn G
Läst 385 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-25 22:01



Bookmark and Share


  Lilla Bambun
Det finns inte tillräckligt bra ord som kan göra denna text rättvisa!
2012-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Linn G
Linn G