Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ytan är överskattad, inget kommer gratis


vem är du vän med?

dagarna går i ångestens tecken
tröttheten lindring förlamande
stressen kryddar
bilden av livets längtan
att bli älskad för den
man innerst inne är
allt mer dunkel

man tillhör
de otillräckligas skara
fick aldrig in
rätt fokus
i objektivet

förväntas bli glad
av den blanka ytan
många påpekar
förstår inte alls
ser rynkorna
hjälplösheten
rädslan

att smärtan
ska tillintetgöra
det sista lilla
av lågan
får varelsen
att vackla
backa
nästan falla
men resa sig
gång på gång

i ett försök
att mitt i allt
fokusera på en lysande punkt
i fjärran som står för
det som var viktigt
för den omtalade kroppen
som faktiskt innehåller
en själ

det är den
hon måste bli vän med

erkännas ska
att det nästan
sker under
fortfarande
(även om det är i 30-års
intervaller)

små korta
löftesbringande




Fri vers av Kim VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-26 09:32



Bookmark and Share


  Jaseph
Känner igen mig i dessa textrader.
Vi bedömer allt för ofta efter ytan.
Jag blir bedömd så. Jag bedömer
andra så.


Att jag ser trött ut beror ju på att ansiktet
sjunker ihop med åren...)

Och visst möter jag
ångest och stress. Men
under sker...
2012-08-28

  Eva Helene VIP
Så bra skrivet!
2012-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP