Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Claude Foucquet

för hundra år sen ströps en kvinna i Paris
jag är kullerstenen mördaren sätter sina steg på i flykten
kommissarien kallas dit
jag är violinen i en fattig spelmans händer som tjuter i den skyldiges öron
det blir ett ramaskri i varje tabloid
jag är arkitekturen i staden denna nu jagade sate inte lägger märke till
invånarna är sömnlösa denna natt
jag är droskan som gärningsmannen möter i den smala gränden
hela staden håller andan
jag är bron som leder denna lagbrytare över floden
män i rock och hatt är överallt
jag är regnet som landar i denna kallblodiga mans fotspår
sirenerna skriker längs varje gata
jag är buteljen som söver denna dråpare på golvet
man fick aldrig fast rätt person
jag är Claude Foucquets samvete




Prosa av Carl R. Westerling
Läst 797 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2012-08-27 21:10



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till "UTVALDA TEXTER"!
2014-06-27

  The Red Crow
snyggt narrativt upplägg och en skön rytmik.

jag kan se raskolnikov vandra genom st petersburgs gator med ett allt högljuddare samvete, eller mördaren i e.a poes tell-tale heart i sin växande panik, och samtidigt även moosbrugger från robert musils mannen utan egenskaper.
vem claude focquet är/var har jag dock ingen aning om men hans samvete är tydligt och klart.

jag själv hade nog delat in texten i stycken för att markera de olika faserna, som det är tycker jag att det blir en aning kompakt.
detaljer
men detaljer kan vara hur viktiga som helst i vissa lägen och nästan obetydliga i andra.
2013-05-04

  pang
jag gillar att du tar så stora grepp om verkligheten, som en slags panoramavy över städer, händelser, människoöden. i denna dikt blir det tydligt och i flera andra också. det är svindlande och skarpt, beundrar!
2012-10-19

  Annika Persson
en bra rollbeskrivning på en gärningsman i en miljö fleurs du mal.
2012-08-30

    ej medlem längre
Snyggt..
2012-08-28

    ej medlem längre
Helt enkelt suveränt skrivet.

Textens formulering föder nyfiken förväntan som smittar lusten och jagar upp tempot tills sista stavelse.

Klart bokmärkt och applåd.
2012-08-28

    ej medlem längre
det här suger verkligen tag. samvetsjakt i detalj. snygg avrundning!
2012-08-28

    ej medlem längre
Briljant.
2012-08-27

  hansensson
En synnerligen finurlig text. Bra.
2012-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling