Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till F


Något gror i hjärtat när du ler

Jag vill skriva hur det var

Om skammen
att aldrig veta vad vi var
känslan av att inte vara ren på morgontåget
den sträva smaken mot tänderna
att inte riktigt våga le
att kanske älska men inte vara kär
att redan vara förut innan något ens är på riktigt
att inte våga säga något och kanske inte vilja heller
cigarettlukten ingrodd i möblerna
fåglarnas sång mot tinningarna
smusslet
äcklet
det vidriga vidriga
att lita på
att inte röra på riktigt
att vara men inte vara tillsammans
att se men inte i ögonen
inte då, när det riktigt måste göras
att aldrig bestämma sig
att vara fast men ändå alldeles för fri
att önska sig något annat men inte veta vad

också
ögonens leende
sena nätter med whisky och mörker
något alldeles eget
halt och vått
hemligt
trevande
att veta allt innan något blivit sagt
att flera timmar går utan att visarna rör sig
att nätterna är heliga
att vår värld är vår så länge vi inte visar den för andra
att något gror i hjärtat när du ler
att det inte spelar så stor roll vart jag går
så länge nätterna kan fortsätta vara våra

Så var det
jag har låst in det inombords
du går din väg
jag går min
vi är fortfarande något någonstans men inte här
jag önskar jag visste var och vad
jag önskar mig ibland dit där du är
fast vi aldrig riktigt kom fram




Fri vers av helena_lundstedt
Läst 467 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-08-28 20:29



Bookmark and Share


    Maarthen
Fastnade för ditt uttryck, dina formuleringar. En text som berörde med sitt djup och mörker.
2013-11-05

  ULJO
Väl fångat och förmedlat
2012-09-02

  Skogsfen.
Applåd, vackert och sorgset smärtsamt.
2012-09-02

  Eva Kellett VIP
Det är så avskalat, så fyllt av hopp men ändå inte. Fyllt med längtan men ändå inte. Ärligt, men ändå inte riktigt ärligt, längtan till något annat. Dikten väcker tankar! Tack!
2012-09-02

    Fjärilsflickan
Så mitt i prick, språkligt och känslomässigt. Två tårar på kinderna och jag vet inte riktigt vad jag vill säga med den här kommentaren. Bra och fan vad ont det gör.
2012-08-28

    ej medlem längre
Detta var vackert
2012-08-28
  > Nästa text
< Föregående

helena_lundstedt
helena_lundstedt