Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del 1


Två hjärtan i Paris

Hon ser in i hans ögon, det har hon alltid gjort, dömer varenda rörelse han försöker sig på. Det näst intill brinner i rummet, spänningen från hennes blick är enorm tillika kraften. Han avskyr när hon skådar honom, alla fel han har gjort och alla osunda tankar han har tänkt pressas ut ur hans ögon för att tvinga honom att blinka intensivt öppet avslöjande. Hon ska inte få en tillstymmelse till information av honom längre, alla tänker vi saker här i livet och snedsteg har varenda själ vandrat mil med.
- Säg mig något Claude, du vet att jag kan förstå det mesta med dig och än värre acceptera det, säger hon med tålamodet långt borta från rummet de befinner sig i.
- Vi har ett förflutet tillsammans mera värt än en smäll i dörren och ett par ekande klackar Monique, därför får du inga fler ord utav mig idag, säger han medan han fokuserat söker efter sin kappa med händerna i den mörka hallen.

Parisnatten är sval då han går mitt i den stora allén kallad "den bekymmerslösa riksvägen för stadens fötter", nog stämmer det inte till fullo men det är en enormt vacker sträcka att promenera om man vill fundera i rörelse.




Prosa (Novell) av Carl R. Westerling
Läst 216 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-28 20:55



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ja, konsten att ge och ta... Hans undvikande av onödig konflikt skapar möjligtvis större konflikt än vad själva hennes felsökande blick skulle framkallat?? Fast de har förstås sina erfarenheter.

Hursomhelst ett sinnesmättat, tankerikt och öppet porträtt! Gillar särskilt partiet hur han skulle tvingas blinka avslöjande...

2012-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Carl R. Westerling
Carl R. Westerling