Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då kan ni dö


Lasta inte släp för tungt

160 och det blev som det blev. Road kill ven förbi,
undrar vad det var. Den såg ut att ha legat ett tag.
90 sa skylten, en BMW vill man ju ändå pressa lite.
Speciellt när det på tok för överbelastade släpet på två ton
redan gått sönder en gång på vägen upp. Hela hjulaxeln plus hjul
hade lossnat och ett nytt släp hyrts.

Vad skulle vi säga? Nytt rekord i hur man flyttar två ton för hand, kanske.
Nu flyger vi fram. En husbil tvekade och svängde in på en rastplats,
moln bildade armador på himmelen.
De icke-existerande bröstmusklerna ömmar,
livet som spjut.

Spjutet som klyver svampmolnets vemod, fartens egna ljusa baryton.




Fri vers (Prosapoesi) av Phantasos
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-28 22:08



Bookmark and Share


  Love von Melen
Jag vet vad det handlar om!
2012-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Phantasos