Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarns sista blomma



Så plockade jag sommarns sista blomma
Och förde den försiktigt till mitt bröst
Fylld av vemod medan tankarna är tomma
Ett antiklimax nu när längtan är som störst

Så brann den bort den sista utav tider
Som en slutlig punkt i urets epilog
En milsten för de nya individer
Som högljutt leder egotrippens tåg

Visst svor jag över obönhörlig ådra
Visst skrek jag ut förtvivlan i min sorg
På guldvåg vägs en sista gång de sobra
Sen slängs de bort på allmosornas torg

Den utslagne har inget mer att önska
För inget hopp är längre mödan värt
Den vissnade har haft sin tid i grönska
Och vet så väl vad jord och sol förtärt

Kanske vred poeten blod ur sin diktamen
Som en vantro på en plågsam åderlåt
Det är så svårt att falla lagom inom ramen
Vid minsta fel givs hån och ont försåt

I för liten stil skrivs obeklädda rader
Som en rännil emot stort och våldsamt hav
För dom bjöd mig inga lövklädda arkader
Ej heller någon hint om skyttegrav

Så plockade jag sommarns sista blomma
Som en ynklig nästan obefintlig tröst
För vi är båda lika sårbara och tomma
Fullt utslagna när sommarn ska bli höst




Bunden vers (Rim) av JJ VIP
Läst 653 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2012-08-29 21:43



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Det är inte bara sommarens
sista blomma
som det skrivs om...
2013-08-03

  Arne Ugglemosse
Vissa rader är väldigt bra
2013-05-25

  Annika Persson
Men om sommarens sista blomma
hade fått blomster nästa sommar,
då den så länge den står i god jord
överlever alla årstider.

2012-10-28

    sunnanvind
Så som alltid, jag fylls av en speciell känsla när jag läser dina alster...tack käraste vännen för att du skriver! Du är fantastisk med orden och skapandet!!!
2012-09-04

  Anna*
En sorglig men vacker och rytmiskt helt fantastisk dikt som du läser på ett utmärkt sätt! Applåderar varmt och länge
2012-09-04

  Stefan Persson
Sorgligt vackert om ett annat liv, om utanförskap och den obevekliga bödeln tid. Och hur du mäter liv i blommor...
2012-09-04

  Erik L
Som alltid har du ett personligt uttryck både till innehåll och till versform med rim som känns både naturliga och samtidigt lite oväntade. Det var en glädje att läsa denna välskrivna sak även om innehållet gör sig allt för påmind när man blir varse att det skymmer tidigt om kvällen, något som säger att sommaren är förbi, för denna gång.
2012-09-03

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert skrivet...
2012-09-03

  Lindha W Gustavsson
Älskar denna dikt såååå mycket! Tusen tack!
2012-09-02

  Alva Johnsson VIP
En vacker, men vemodig, dikt. Ett farväl till den flyende sommaren.
2012-08-31

  Chawa VIP
Underbart vacker!

2012-08-30

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-08-30

  Bibbi VIP
Så fint.
2012-08-30

    ej medlem längre
Snyggt!
2012-08-30
  > Nästa text
< Föregående

JJ VIP