Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi Är Inte Fakta



Poesi är inte fakta

ett plus ett blir inte alltid två

Att kräva det av en dikt
blir som att försöka

att

beskriva ett ljud
med hjälp
av

ord

I detsamma du försöker förklara ett stycke poesi
upphör

poesin att vara
och

dess

magi försvinner




Övriga genrer av Anders Nordlander VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-31 11:04



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
den röda tråden är ju uppenbar!
2012-09-01

  Anders Nordlander VIP
men detta är ju ingen dikt!
2012-09-01

  revolver
Men det måste finnas någon typ av röd tråd. Jag ifrågasätter allt, speciellt dikter som inte hänger samman.
2012-08-31

  Anders Nordlander VIP
Analysera med måtta, det är min åsikt.

Jag skriver ju att poesi INTE är fakta, det är också min åsikt i frågan.
Denna text är INTE poesi... för mig!!!
2012-08-31

  Ulf D VIP
Men att analysera en text kan ge vidare tankar och andra insikter om texten som berikar.
Apropå poetiska fakta finns alltid sjörapporten gratis poesi dagligen men hur den betraktas kan det vara olika med.
2012-08-31

  erkki
Poetiska fakta? :)
2012-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP