Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
bibelcitat ur Höga Visan


kärleksord ur Höga Visan

" Min vän är min,
och jag är hans;
där han för sin
hjord bland liljor"

(2: 16)


" Säg mig du som
min själ har kär"

(1: 7)


"Vad du är skön
min älskade
Ja, ljuvlig är du"

(1: 15)



"Vederkvicken mig
med druvkakor;
styrken mig med
äpplen;
ty jag är sjuk
av kärlek.

Hans vänstra arm
vilar under mitt
huvud, och hans
högra omfamnar
mig"

(2: 5)


" Dina tänder liknar
en hjord av nyklippta
tackor, nyss uppkomna
ur badet;
allasammans med
tvillingar, ofruktsam
är ingen bland dem."

(4: 2)


"Vad du är skön min
älskade,
av sötma drypa dina
läppar."

(4: 5)



"Ett rosenrött snöre
likna dina läppar.

Till dess morgonvinden
blåser
och skuggorna fly,
vill jag gå bort till
myrraberget,
till den rökelsedoftande
höjden.

Av sötma drypa dina
läppar, min brud;
din tunga gömmer
honung och mjölk."

(4: 3- 11)



"Du är skön alltigenom,
min älskade, på dig
finnes ingen fläck."

(4: 7)




Övriga genrer av Tarantaran
Läst 1565 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-01 15:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här i dina ord vill jag stanna.
2012-09-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vackert Min Vän...
Jag skulle just skriva
inspirerat by WHOM?
När jag fick Ditt mail...
Tankeöverföringen
never fail, seems as
it´s always on rail...
2012-09-01

  ResenärGenomLivet VIP
Underbart sköna ord från Höga Visan...
2012-09-01

  wildah
Väldigt vackert!
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran