Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kärleksord ur Höga Visan, del 2

" Du har tagit mitt hjärta,
du min syster, min brud;
du har tagit mitt hjärta
med en enda blick,
med en enda länk av
kedjan kring din hals."

(4: 9)


"Hans kinder likna välluktande
blomstersängar,
skrin med doftande kryddor.
Hans läppar äro röda liljor;
de drypa av flytande myrra.

(5: 13)


"Hans mun är idel sötma,
hela hans väsen är
ljuvlighet,
sådan är min vän, ja,
sådan är min älskade."

(5: 16)


"Jag är min väns,
och till mig står
hans åtrå."

(7: 10)


"Hav mig som signetering
vid ditt hjärta
såsom signetering på din arm
Ty kärleken är stark
såsom döden,
dess trängtan obetvinglig
såsom dödsriket
dess glöd är såsom eldens glöd"

(8: 6)


"De största vatten förmår
ej utsläcka kärleken,
strömmar kunna icke
fördränka den
Om någon ville giva alla
sina ägodelar
i sitt hus för kärleken,
så skulle han ändå bliva
försmådd"

(8: 7)




Övriga genrer av Tarantaran
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-01 18:40



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Du hittade fler guldkorn, ser jag...dom är underbara...
2012-09-01

    ej medlem längre
Du bäddar själen till ro.
2012-09-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
JA SÅ TALAR
KÄRLEKEN DEN
FÖRSAKAR ALLT
HÅLLER ALLT DEN
LOVAR OCH DEN TÅL
ALLT ALDRIG GÅR DET
PÅ DEN ETT HÅL INTE
ENS ETT KOL KAN FÅ
DEN ATT SMÄLTA INGET
KAN DEN VÄLTA DEN ÄR
LIVETS EVIGA KLARA
OCH BÄSTA SÄLTA!
SOM ETT EVIGT
FORSANDE DELTA!
*******************
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran