Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag skrev under natten när sömnen tog paus. Bilden har mitt barnbarn Anna 20 år målat. Bildidén är hennes egen. Se hennes utställning på min sida. Ljudfil: Very Sad Piano Music----->


Till en skrivarvän på Poeter

 

 

Min dikt är till dig

på Poeter

en skrivarvän

äkta och stark

jag vet inte alls

vad du heter

men läser

om ångestens kalk

 

Du tvingas

att tömma den ofta

och ser ingen

ljusning ut

ibland bär din kamp

dödens dofter

ibland tycks ditt liv

vara slut

 

plötsligt du fylls

av en styrka

du inte trodde

dig ha

och ljuset från Guden

som sett dig

skingrar ditt mörker

ett tag

 

Håll ut -

kära sargade mänska

Håll ut -

det finns andra här

som vet det finns hopp

det finns hälsa

för dem som nu

plågade är

 

Det finns En

som ser allt som hände

en osynlig Makt

som förstår

som älskar

när du inte orkar

som skyddar och tröstar

som bär

 

Det finns En

som inte dig dömer

men håller dig

innerligt kär!




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 301 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-09-01 19:08



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Tycker om! Mycker fina ord till en skrivarvän!
2012-09-16

  paulineviklund
Ömsint!
2012-09-12

  Magica VIP
Fint!
2012-09-04

  Ljusletaren
Sanna livsord till din vän här på sajten!
/kram
2012-09-03

  ULJO
Fina ord till en skrivarvän
2012-09-01

  ResenärGenomLivet VIP
Du skriver tröst...det finns kanske fler som tar åt sej dina underbart mjuka och berörande ord...Bokmärker.
2012-09-01

  Mats Henricson
Mycket fint och stärkande skrivet till din vän, det kan hjälpa upp honom/henne ur avgrunden (om han/hon befinner sig där..)
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter