Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Apropå hans kommentar till LO:s årskonferens´beslut att verka för ett "Non Profit-system" inom skola, sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg mm .


LO-ordföranden Thorvaldsson är farligt nära att bli rent patetisk !

Thorvaldsson sade i en intervju i P1 idag att : "Riskbolag och andra företag kan mycket väl verka inom dessa verksamheter även om "Non Profit-principen " införs ! Flera representanter för företagens paraplyorganisationer har redan uttryckt sin skepsis till LO-beslutet och detta är ju självklart eftersom VINST är ett obligatorium för privat företagsamhet, något som LO-Ordföranden Thorvaldsson vill blunda för ! DÄRFÖR framstår han som närmast patetisk när han påstår att detta INTE ska hindra privata företag att driva verksamhet inom de aktuella områdena ! Dessutom visar ju detta hur BEDRÄGLIG LO-toppen och S-toppen är i dessa frågor ! LO:s tillträdande styrelse hade ju ett till INTET förpliktigande motförslag som ,med bred majoritet, fick STRYK av LO-Kongressens förslag om Non Profit-system !
LO-beslutet har ,alla gånger, vållat STORA bekymmer hos BÅDE LO:s styrelse och SAP:s dito ! Nu, Stefan Löfvén, väntar vi på DIN kommentar ! Ska du bara köra över LO-Kongressen eller ..? Eller VÅGAR du stödja LO-kongressen i denna viktiga fråga ? Och hamna i strid med flera av de högerinriktade ledamöterna i SAP:s styrelse ! Jag bara undrar.....

------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 278 gånger
Publicerad 2012-09-01 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska