Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I spegeln ser jag lögn

I spegeln
två mörka ögon
de glider över kurvorna ärren bristningar
över finnen på min haka och nariga läppar
fastnar vid magen

En hand på magen
dra in luft
dra in det tjocka
det väller över
blunda

Jag kan fly från hela världen
jag kan fly till ett annat land
jag kan lära mig ett nytt språk
höra hemma i en annan kultur
men denna kropp följer med mig
denna kropp jag vill fly
är fäst vid mig

Djupa andetag
djupa andetag
djupa andetag

Det finns så mycket att justera
så mycket att förändra
så många fel

Ärren längs höften svider till
jag smeker dem
tackar dem
denna kropp är inget jag kan fly
men jag kan släppa loss mitt sinne
jag kan färdas genom tid och rum
jag kan lätta på kedjan
släppa mig själv fri

Jag drömmer om blod
men jag drömmer också om skratt kärlek kramar kyssar
en hand på min kind och ögon som blickar in i mina

I spegeln ser jag lugn
jag ser lögn




Bunden vers av Queen_of_me
Läst 198 gånger
Publicerad 2012-09-01 23:40



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Så ohyggligt att leva på det viset (om det verkligen är så), men jag kan känna igen mig, särskilt vissa dagar och det kan nog de flesta. Att älska sig själv lär vara det svåraste men också det viktigaste. Att fokusera på brister är att vara blind för allt annat och sånt syns mer än bristerna själva. Om dom ens är så verkliga alls. Utstrålning kommer inifrån, karisma lyser ur ögon och kroppsspråk.

Var stolt, det syns mer än allt annat. Stolthet är skönhet.

bla bla bla, men det tål att sägas, och praktiseras, oavsett. Av alla. Varje dag :)

Engagerande text.
2012-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Queen_of_me
Queen_of_me