Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Droger, bostadslöshet, social missär. Bästa vännen är flaskan. Tyvärr lever många på det viset.


Alkoholens bojor

En flaska i gruset
innehåll skapar begär
urdrucken den ligger
bygger mest besvär

Utslängd från bolaget
svårt att balansera
en överkonsumtion
vill helst ha lite mera

En saknad av nätverk
och fel sorts vänner
en grupp missbrukare
väl varandra känner

Utan egen bostad
ro på soffan i parken
skydd från tidningar
kylan slår ur marken

Snatteri i butiken
när pengarna är slut
om oturen är framme
så kastas man ut

En ölburk eller två
då blir det som bäst
flaskan med rakvatten
får duga allra mest

Avvänjning det suger
missbrukaren i kläm
tvångsvårdad i månader
på ett behandlingshem

Berövad på friheten
veckor har varit vita
längtan till alkohol
ett glas med Rosita

En flaska på marken
alkoholens boja
hemlöshetens vardag
en natt i en koja




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 448 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-09-02 02:47



Bookmark and Share


    nosaint1989
Det är bra att skildra detta folkhälsoproblem och du gör det på ett mycket fängslande sätt med stor detaljkrikedom!
2012-09-07

  Sofhia Wirström
som du skriver med dina starka rader lever tyvärr många på detta sätt i samhället. bra skaldat och välvalda ord.
2012-09-03

  Eva Langrath VIP
Du skildrar med dina fina rim en bister verklighet.
2012-09-02

  Eva Helene VIP
Just så som du så väl beskriver här ter sig tillvaron för många tyvärr.
2012-09-02

  anits VIP
Mycket bra skrivit om det som är
så svårt får en del att bli fri ifrån
2012-09-02

  Chawa VIP
Smärtsamma rader om livsval som krossat så många människor. Hjälpen finns - en utsträckt hand, men ofta är ögat blint och begäret så själsavskuret att inte orka greppet hålla...
2012-09-02

  mare VIP
Du formulerar texten så bra,
så sant det du skriver !!
2012-09-02

  ResenärGenomLivet VIP
Det går att bli fri...med rätt sorts hjälp...
2012-09-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja så kan det bli
och vara bara.
En sjukdom det
är... Och det sägs
vem som helst kan
hamna där... Frågan
är hur kan man
hjälpa till här...
2012-09-02

  lodjuret/seglare VIP
Du beskriver det så bra, min väninna som är på det där hemmet kunde ha applåderat
2012-09-02

  Palett
Bra skaldat om alkoholens baksida !!
2012-09-02

  Yrre VIP
Viktigt och sant detta, bra skrivet!
2012-09-02

  Magica VIP
Ja det är fruktansvärt hur alkohol kan ställa till det för människor. Hade det kommit idag hade det förbjudits tror jag. Viktigt ämne du tar upp. Bra skrivet med!
Hoppas att samhället i framtiden kan se till att erbjuda bättre möjligheter för utsatta människor än vad som idag ges!
2012-09-02

    Shush
Vanligtvis gillar jag inte rim, men dina smälter så fint med den övriga texten, inte krystade på något vis. Applåd.
2012-09-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO