Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dumheter föres vidare i gemenskap med förnuft genom tiderna


Arvsynd

Det finns många i världen
som aldrig fått leva
Som begränsats av fördomar
stela och snäva
Som bundits av andra
till händer och fötter
tills dom blivit som stenar,
eller annat som dött´är

Det benämnes som arvsynd
men är ett inlärt sätt
som sen föres vidare
innan nå´n har nåt vett
Från föräldrar till barn
genom släkter och tider
Håller lyckan hårt stången
medan bärarna lider

Bara i ljusets klarhet
kan skuggorna lösas
Helst innan ett liv
för någon förslösats




Bunden vers av Mats VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-02 09:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP