Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Verkligheten kanske inte är så verklig när allt kommer omkring


Androgyn

Inte är jag någon karl,
ej heller någon kvinna
Vem vill va ett kön
när allting står att vinna?
Att dela på det hela
splittrar hela världen
Ger män´skan otrygghet
får den ständigt till att vela
När delarna blir ett
finns friden också där,
när gott och ont förenas
uppstår salighetens sfär
Att dela människa från djur
det leder ingen vart,
vi är alla foster
ifrån jorden brun och svart
och det ljus vi alla bär
är likt i var och en
Vi tror vi måste kämpa,
trots: Vi är endast en!




Bunden vers av Mats VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-02 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP