Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Smaka på orden - ta dem till dig! Lyssna gärna till cellons mjuka stråkar i stycket "Canon" av Pachebel


Genom märg och ben ljöd kärleksklangen

 

 

 

Genom märg och ben

genom natt och dag 

ljöd kärleksklangen

likt cellons dova toner

frambringade av stråkens

mjuka smekningar

när den glider

över spända strängar

 

En duett av vibrerande

känsliga ackord

färdades ut och upp

mot Vintergatans utkanter

där utdöende stjärnhopar

exploderade i extas

 

Och stjärnstoffet föll

över dem

regnade ned och

pudrande varje millimeter

av deras skälvande kroppar

 

Varje cell jublade

som pånyttfödda

medan deras nakna fingertoppar

nuddade varandra

och smälte samman

 

Tätt sammanflätade låg de

som två oskyldiga barn

och såg

all världens stormar stilla sig

vågorna plana ut

och det spegelblanka havet

lägga sig till ro

 

Så skymtade de hastigt

himmelens väsen

Din spegelbild, Ditt ansikte

Och Du log!

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Siggesdotter
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-03 17:34



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Wow så underbart skaldat och sen med cellon till allt detta.
Tusen gånger och åter tusen gånger ... så njutbara ord /kram
2012-09-11

  walborg
Underbar text av tillit att vila i
2012-09-04

  Bo Himmelsbåge
... åhhh ... vilka Himmelskt klingande sammansmälta ackord till cellons dova toner .... så nära... så kära ... så gungande så sjungande harmonier i samklang med hela Vintergatans utveckling och extas ... och över allt detta dennna glimmrande skimmrande stormvind av av Stjärnstofft ... underbart ..! Applåd ...! Bokmärkes ...!
2012-09-03

  ResenärGenomLivet VIP
Läsvärd text...fint...
2012-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter