Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ny serie inleds nu .Med den s k glimten i ögat ämnar jag producera min egen ,totalt extremsubjektiva, analys av riksdagens samtliga partiledare...


"Partiledarporträtt 2012 (1)!"

Av ohejdad vana och ,kanske, rent traditionellt, så inleder jag med "vår" statsminister, tillika Moderaternas partiledare, Fredrik "Freddan" Reinfeldt .

Fredrik Reinfeldt, nyskild, vältalig och elegant med en pondus och en extravagant världsvana som , garanterat, bidragit till M:s enorma framgångar under de senaste valen . Han har ,skickligt och slugt, planterat varumärket " Arbetarpartiet - De Nya Moderaterna" i den svenska väljarkåren .
Men, på sistone, har en viss grinighet och ,nästintill, barnslig tjurighet, börjat skönjas bakom den sirliga och tillmötesgående Reinfeldtska fasaden .
Freddans image är inte längre lika oantastbar, de vackra utläggningarna haltar lite, plattityder och plumpa antydningar börjar blandas in i de vackra fraseringarna .
Det handlar inte bara om den s k "Löfvén-effekten" (återkommer till denne) utan det är också så att Freddan får allt svårare att försvara den politik som han och hans kumpaner för . Och det är ju ställt bortom allt tvivel att Freddans eget parti, i mycket stor utsträckning, styr och ställer själva inom Alliansregeringen, de är ju,faktiskt, Sveriges, i särklass, näst största riksdagsparti .
Jag tror, faktiskt, att valet 2014 kan innebära att Fredrik Reinfeldt och hans Moderater kan åka på en riktig "käftsmäll" och rasa ned till 20- 23 procent av väljarskaran . Om nu inte Freddan och hans moderata hjärntrust har en riktig joker i bakfickan !

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-04 10:23



Bookmark and Share


  aol
hoppas du har rätt men nåt kommer han att ha i bakfickan var så säker,
men han kan bli nollad ändå,
2012-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska