Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tabletter

hon bär en pillerburk
en karta tabletter

olika bär till sylt

hon bär allas förflutna
stegen står lutad mot taket

röd står den gamla väggen
höskullen är ett stilleben

när hon gick
följde allting med

i hennes spår springer rävar 

stadsmuren är ett skydd
människorna är många

gatorna i rutnätet växer -

vägarna breder ut sig som ett korsstygnsmönster
av en hemmaflitig flicka

hon bär stolt alla andra
hon är den enda ensamma

hon bär fatigue
som ett galler

alla sitter i fängelse nu

tillsammans med varandra
inlåsta, blåsta, belåtna

hon sitter med

hon bär fängelset
hon bär nyckelknippan

det är hon som väljer och väljer bort

det blåste en gång en vind i ett hål i muren
men nu är hålet lagat 

 

 




Fri vers av Catharina Edin VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-09-06 20:36



Bookmark and Share


  AgnesP
Så underbar.
2012-09-12

  Anya VIP
Som en kvinnlig Gud läser jag din text. Hon är allsmäktig och god. Fin text som jag tycker om.
2012-09-11

  Börje Larsson
fascinerande......
2012-09-09

  lodjuret/seglare VIP
lurigt med orden där, som med stegen i raden efter att hon bär
En skön text och klurig, med underliggande toner, som att börja vissla först när musiken tonar ut och så sjunga ännu en vers, fast den först inte var alls skriven (som i låten Bridge over troubled water)
2012-09-08

  anits VIP
Mycket fängslande och bra skrivit
som alltid från din penna
2012-09-07

  Nanna X
Weltschmerz buren med värdighet som en nyckelknippa, för att haka på Ingela nedan. Jag gillar att du skriver längre dikter, det blir mer episkt och du har så mycket att berätta.
2012-09-07

  Ingela Svenson VIP
enastående, jag följer diktens andetag och hör hur de är tunga av weltschmerz!
2012-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP