Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efterlängtat och inte en dag för tidigt.....


Lexikon för Rättvisans entusiaster (de som ännu finns kvar därute...)

KORRUPTIONSPREVENTÖR : Ett oehört viktigt och ansvarsfyllt uppdrag. Kräver en enorm framsynthet, objektivitet, integritet och självständighet . Utbildningen är livslång och bygger mycket på personens egna personliga egenskaper . Obligatorisk är ,självklart, en dokumenterad socialistisk grundsyn , detta ter sig naturligt eftersom det handlar om den diaboliska girigheten ,som ju är själva grundingediensen i all form av korruption .
Arbetsmarknaden är närmast gigantisk , det finns hur mycket som helst att göra . Naturligtvis kommer de som erhåller arbeten att ha en enormt tung uppgift framför sig eftersom det, bland deras arbetsgivare, politikerna, finns en hel del korruption . Därför måste alla ärenden som handlar om Korruptionspreventörernas ämbetsutövning att behandlas av en opartisk nämnd, bestående av lekmän från arbetslivet, alltså aktiva yrkesutövare inom yrken som inte har den minsta anknytning till politikerna . Dessa får ej ha någon som helst politisk tillhörighet , om så skulle uppdagas så blir de diskvalificerade omgående och tas ur tjänst .


RÄTTVISEKOORDINATOR :Även detta uppdrag ställer gigantiska krav på integritet, självständighet, objektivitet och framsynthet . Dessa koordinatorer ska ägna sig åt planering, samordning, genomförande och summeringar av rättvisebefrämjande aktiviteter samt , givetvis, backa upp aktiva i den först nämnda yrkesgruppen ovan . Samma nämnd som nämnts i första stycket, ska användas även när denna grupps ärenden blir aktuella .



RÄTTVISEAKTIVIST: Förrutom att exakt samma krav ställs på denna yrkesgrupp, som på de två tidigare nämnda dito så tillkommer : Mod, mycket god fysik , avsaknad av stressyndrom och en mycket diversifierad och allsidig syn på den praktiska delen av sitt arbete . Dessa aktivister ska, nämligen, verka direkt ute i samhället, alltid undercover, för att , på ett effektivt och bra vis, kunna identifiera bedragare, skojare, bluffmakare och andra motståndare till ett rättvist och okorrumperat samhälle . (Självfallet kommer det att skrikas högt om "kontrollsamhälle, Orwellska tendenser och vänsterdiktaturfasoner" , men det är bara ett bra sätt att avslöja dem ! De som skriker värst lär vara dem som själva är inblandade i korruption och bedrägeri ! ) Samma nämnd (som gäller för de två tidigare nämnda yrkesgrupperna)ska även behandla denna yrkesgrupps ärenden .


Självfallet kommer detta lexikon att, regelbundet, kompletteras och förnyas .


------









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-08 23:39



Bookmark and Share


  aol
bra sant rakt skriftat hela vägen,
2012-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska