Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eva Langrath


September barn

i landet där den
lila blomman
bildar ingång
till det magiska kaninhålet

växer en liten flicka

i väntan på att se ljuset
simmar hon i vattnet
i mörkret
hos sin mamma

ännu några dagar

han som är äldst
i släktens kedja
snart 97 år
frågade igår
vilken dag du kommer

den 14 september
svarade jag

om hon kan vänta så länge

en dag kanske din stora syster
tar dig i handen
som hon tog mig en gång
och visar vägen
till det magiska
kaninhålet

där man smyger sig in
genom det lila blomvalvet
för att inte skrämma kaninen

på vägen dit
växer ett citronträd

av citroner
kan man göra lemonad
som smakar sommar

och går man lite längre
kommer man till en lekpark

jag undrar vilka lekar du kommer att leka en dag
min dotters dotter

jag väntar på dig
i ett annat land
där de lila blommorna helst växer inomhus


© Eva Langrath september 2012

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 691 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-09-09 21:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En underbar dikt. Mjuk, varm och full av trygg kärlek. Tack!
2012-09-14

  Maj-Lis VIP
Så härligt att läsa ...och grattis
2012-09-14

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-09-14

    ej medlem längre
Skön läsning - tack..
2012-09-14

  Minkki VIP
kan man säga annat än välkommen! :) jättefin bougainvillea...
2012-09-11

  ULJO
Så behagligt att läsa och ta till sig
2012-09-11

  Sofhia Wirström
vacker, kärleksfull, innerlig text om det käresta vi har, våra barn och barnbarn.
2012-09-10

  Ljusletaren
Är detta sant så grattar jag dig till ditt nya barnbarn.
Så ljuvlig och fin text måste du bara spara ned till henne.

/kram
2012-09-10

  Bibbi VIP
Ljuvlig underbar.
2012-09-10

    Birgersdotter VIP
Vacker och innerlig
2012-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP