Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det händer när du slutar leta

letar, efterblivet sökande
de säger ju att det kommer till dig när du minst anar

somnar, somnar om med omfamnad kudde
efterliknar allt annat än den kropp jag drömt om

längtar, drömmer, bedömer människor
utefter förutsättningar och avstånd

hittar, finner illusion som tillfället anser evigt
när det väl tar slut kommer man på en enkel sanning att inget varar för alltid

söker, röker, försöker igen
tills det inte ens längre med tändaren går att få upp flamman

letar, efterblivet försöker
de säger ju att det alltid finns någon, någon som passar just dig.






Bunden vers (Rim) av bögpoesi
Läst 551 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2012-09-13 17:06



Bookmark and Share


    Silverbjer
En rytmisk text med kraft i, trots det vemod som bäddas i sökandet och sängen, där intill kudden.

Poesi som enkelt tar sig in, speciellt när tändaren inte får upp flamman.

Tänker på några egna rader:

"söker över, under, bakom
utom det som ligger inom"

Svaret ligger nog där det är svårast att söka.
2015-01-07

  Carl Vincent Joachim Lindström
älskar denna
2014-11-18

  måns m
Bra, jag får mycket tydliga bilder!

Gillar uppbyggnaden med verben i början av stroferna, de bildar en evighetsslinga.


2014-11-11

  Pytti
Dina rader tvingade fram en liten tår i ena ögonvrån. Rytmisk sökande text som letar sig in och jag vill läsa mera. Jag är så glad att jag gick in på poeter just idag.
2012-09-28

  Bibbi VIP
Gillar.
2012-09-28

  Linda CH VIP
Mycket vackert formulerat om nattliga funderingar kring ensamhet.
2012-09-19

    JO:82
4 e stycket professionellt skrivet=))) applåderar
2012-09-19

  EmilOskarJohansson
Det här är den vackraste dikten jag läst idag. Riktigt vass!
2012-09-13

  Z dotter
Ja, man får kanske inte vara för 'på', då är man inte sig själv. Att göra sitt bästa och vara nöjd med sig själv är också grunden till att se gott även i andra och att bli sedd. Önskar dig all kärlek :)
2012-09-13

  Mattias C
Ja, det tråkiga är ju hur många som ligger ensamma på kvällarna blott för att det ska vara så jäkla svårt att faktiskt hitta varandra. Jag känner med dig, bra text.
2012-09-13

  Niclas Petersson VIP
De där jävla nätterna. Och all denna längtan...
Gillar. Mycket.
2012-09-13

  alvan
Ensamhetens nätter, denna känns. Så enkelt det borde. Väl? Ändå ligger människorna där och går sönder. Var för sig...
2012-09-13

  Änglaögon
Gillar dina rader, känslosamt och tänkvärt, andas längtan!
2012-09-13
  > Nästa text
< Föregående

bögpoesi
bögpoesi