Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara lite ögonblicksbilder....och deras följder med en vidhängande och personlig analys....


Scener ur Reinfeldts Sverige 2011 ....

Förra året kom det hit några tiotal rumänska, mycket fattiga arbetare som raggats upp av ett bulvanföretag till skogsjätten ,statliga Sveaskog med Göran Persson (fd sossestatsminister ) som styrelseordförande (¤). Av bulvanföretaget hade de lovats upp till 18.000 kr per månad för skogsplantering . Men det blev ungefär hälften per månad plus dyra avgifter/avdrag som ingen i bulvanföretaget talat om , plus att två av de rumänska arbetarna dog i en trafikolycka på väg från jobbet . Inga försäkringar täckte detta så de anhöriga i Rumänien är ruinerade nu ! Samtliga av de rumänska arbetarna gick back på detta äventyr i Reinfeldts Sverige ! Nu har de i stället stora skulder att betala av på . Sveaskog vill inte ta ansvar utan skyller på bulvanföretaget ! Det här är bara toppen på ett isberg , vi har ju de blåsta bärplockarna under 2012 som staten fick betala hemresan för .
Alltihop beror på de liberala regler som Reinfeldts regeringar infört , i strid med våra fackförbund som vill skydda ALLA arbetare som jobbar i Sverige ! Minns inledningen i Waxholm .för många år sedan då Byggnads blockad motarbetades liksom Ullared där, fortfarande, flera jobbar inom handeln utan att få avtalsenliga löner ! Reinfeldt och co närmar sig sitt mål :Att KROSSA facket, den ENDA garanten för trygghet och anständiga löner ! Detta är ju, naturligtvis, INGENTING som Alliansen vill tala om ,de försöker tiga ihjäl det...Och, än så länge , är det ju bara utländsk arbetskraft som det skriks mest om och det skiter väl den svenske arbetaren i... Men,, vänta inte för länge , ni svenska anställda för det här är bara början ! Början på en recession som ,inom några år, kan föra tillbaks den svenska arbetsmarknadspolitiken till 1920-talet !! Men Reinfeldt är smart, han gör det lugnt och smidigt, INGEN märker det förrän det är försent och DÅ åker väl sådana som jag in på kåken ?


(¤): Ur Dagens Arbete (DA) nr 7 2012..

--




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-12 21:37



Bookmark and Share


  marie-helene
Skönt att någon vågar orda om det svenska klimatets verkliga
ansikte...Det politiska klimatet...
2012-09-13

  aol
en kuslig sanning, det känns som att gå på en tunn skare nånstans brakar det åt hellsicke,
2012-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska