Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på min blommande svärmorstunga


En olycka händer så lätt

  

i den bästa av dagar händer det

jag ska ”bara” rätta till gardinen

så smäller det till

 

jag förstår vad som hänt, behöver

inte se den stora tunga blomkrukan

på piedestalen det är den som åkte

i golvet, inte bara den, utan även

den lilla som stod nedanför följde

också med i farten

 

jag vänder mig långsamt om ser på

förödelsen det är jord och skärvor

över hela golvet först går jag undan

det är ändå bäst att ta reda på allt

direkt

 

jag lyfter upp den stora krukan, ser

på den flera gånger den höll, men

fatet det gick i tusen bitar, tänk den

lilla krukan där höll både kruka och

fat

 

det blev att städa efter olyckan istället

för att göra det jag egentligen tänkt

det kan vänta till en annan dag

 

anits 13 september 2012

 




Fri vers av anits VIP
Läst 588 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-09-14 00:00



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa men visst är det förargligt när det händer men bara att ta tag i. gör man det på en gång känns det bättre sedan. Klokt!
2012-09-16

    maija tuori

Så är det ...har aldrig sätt svärmorstunga att blomma !
2012-09-15

  Bibbi VIP
Så kan det gå.
2012-09-15

  ULJO
Fint att ta del av din vardagssituation
2012-09-15

  Ljusletaren
Detta känns igen ... oj vad jorden kan leta sig fram på många och olika ställen när krukorna åkte i väg ;.)
/kram
2012-09-14

  Eva Helene VIP
Situationen känns igen. Lite tur i oturen - och grattis till den fina blomningen!
2012-09-14

  poetryGirl
Oj sånt händer, även mig! Men att du fått denna i blom, det var ovanligt
2012-09-14

  Palett
Bra beskrivning av ett litet missöde som tyvärr måste städas upp efter
2012-09-14

    ej medlem längre
Har hänt mig också när jag försöker tränga mig ut på balkongen...
2012-09-14

  aol
tappade en fin porslinskanna igår men jag limmade den så fint med superlim, tack för att du berättar händelser, gillas,. kram min fina poetvän,
2012-09-14

  HelenaW
Ja alltid är det nåt.. Gröna fingrar som får tungan att blomma..
2012-09-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP