Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi bär alla så mycket med oss... Bilden har jag gjort i oljepastell - en detaljstudie av en stenmur, som kom att innehålla bildelement jag först såg efteråt...


Ser dina åldrar i dig

 

 Bär vi inte alla med oss

våra åldrar

 

Såg jag inte 

i din långa manliga kropp;

Den lille pojken

tonåringens famlande

den medelåldrige mannen

hans sökande efter mening

 

Ser den mogne på väg

mot tryggheten

Ser all din oförlösta längtan

i din ännu resliga

kraftfulla kropp

 

Anar jag inte

spåren av ensamhet

kanske utanförskap

de där spåren

som aldrig går att radera

de som sätter sig

på insidan

och slår sina djupa rötter

nästan omöjliga att rycka upp

   

Och min varelse

fylls av ömhet

i en längtan att möta

omfamna

och bekräfta

det du inte fick höra

det ditt hjärta aldrig trodde

det drömmarna väntat på

 

Ser din oförlösta potential

ser det du kanske inte vet

din värme

ditt inre ljus

ditt goda hjärta

din empati

din kreativitet

din tillit

  

Ser in i dina blå ögon

lika blå

som den vackraste himmel

en klar sommardag

Besvarar ditt pojkaktiga

breda leende

 

 Och våra läppar möts

i en kyss

som är mer än en kyss

våra själars djupa förening

 

Så sammansmälter vi

och rusar ut mot Kosmos

men på vägen dit

drar vi ned ett hav av stjärnor

som förvandlas till stjärnstoff

på insidan

av våra skälvande kroppar

 

Och tiden upphör där

 -      Vi bara ÄR




Fri vers (Prosapoesi) av Siggesdotter
Läst 193 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-09-14 22:29



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Oj så vackert!!!
2012-09-21

    Birgersdotter VIP
Underbart vackert och kärleksfullt
2012-09-21

  Teresia Ridell
Helt underbart, vilken känsla med sant innerligt djup, du får fram här.
2012-09-21

  Linda CH VIP
Fantastisk personkännedom, kärlek och empati läser jag i denna fina text.
2012-09-21

  Änglaögon
Tycker mycket om dessa rader...
2012-09-21

    ej medlem längre
Mästerlig text, som endast en mogen, livserfaren kvinna kan skriva
2012-09-15

  Maiah VIP
det är en fantastisk resa du beskriver
2012-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter