Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strån i vinden

Minnen djupt i själen
likt orden i ett brev
formade ur rummet
från hjärtats bibliotek

Sorgen och smärtan
som stilla griper tag
försvagar själens inre
till oförglömligt stoft

Vinden över vidderna
bär sorgen svarta spår
som vajande grässtrån
är tillvaron föränderlig

Glädjens vita fåglar
kan hastigt flyga bort
kvar blir svarta vingar
med utmärglad kraft

Som blomblad för vinden
levs livet i det goda
nyfikna betingelser
ett ofullständigt sökande

På vita pappersark
skrivs livets hemligheter
det goda och det onda
möts i en labyrint

Det goda på en strand
där solljuset tar plats
det onda möter orosmoln
där barrikaden blöder

Minnen djupt i själen
på brev ingen har läst
flydda strån i vinden
från hjärtats bibliotek




Fri vers av ULJO
Läst 679 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-09-15 01:24



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
mycket fint och välskrivet...orden berör...
2012-09-17

  Chawa VIP
Ord som griper tag långt in...sorgligt vackert har du fångat smärtan djupt från själen... Gillar verkligen!
2012-09-15

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet...
2012-09-15

  anits VIP
Mycket vackert skaldat om
livets alla skiftningar
2012-09-15

  Gabrielle Laurèntzen
Skönt flöde och vackra uttryck rad för rad
2012-09-15

    ej medlem längre
åh. så fint. gillar uppbyggnaden
och rytmen du skriver med, störtgillar
rimmen och "hjärtats bibliotek".
2012-09-15

  Änglaögon
Vackert i all sin förgänglighet, tycker om den här!
2012-09-15

  Eva Helene VIP
Vackert om livet i dess olika skiftningar.
2012-09-15

    ej medlem längre
tycker om din text, mycket fin!
2012-09-15

  Yrre VIP
Jättefint detta!
2012-09-15

  Magica VIP
Vemodigt, fint.
2012-09-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO