Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Danskt rågbröd

Färjan över sundet
solen skiner
luften genom håret
vinden viner

Biljett i luckan
så kliver vi på
skattefria varor
på böljan den blå

Promenad i gränden
wienerbröd och choklad
en riktig specialitet
där i en främmande stad

Vin och starka drycker
är alltid populärt
ost och kryddig korv
ett minne så kärt

När magen kurrar
lunch på ett café
ett smörgåsbord
en riktigt bra idé

Konst och museer
så mycket att se
ett gammalt tivoli
får munnen att le

En dag i annat land
under solens glöd
det bästa jag köpte
var danskt rågbröd

Färjan över sundet
kaffe och kaka
en dag i annat land
resan tillbaka




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 279 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-09-16 01:22



Bookmark and Share


  Sofhia Wirström
fin reseskildring från en fin stad i fint land. Minnen kommer tillbaka till mig från svunnen tid då dina rader jag läser
2012-09-16

  Yrre VIP
Härlig rese skildring!
2012-09-16

  Palett
På pricken ! Glada minnen och brödet gott !!
2012-09-16

  mare VIP
Låter som en mycket trevlig resa ;)
2012-09-16

  anits VIP
Mycket fint skaldat, njuter av att läsa
din vackra dikt
2012-09-16

  ResenärGenomLivet VIP
Väcker gamla minnen...fint skrivet...
2012-09-16

  Christine Sabel
Bra! Jag saknar färjan till Malmö:(
2012-09-16

  Ninananonia VIP
:) Härligt blir glad över dina tankar.. känns som att verkligen resa...
2012-09-16

  Chawa VIP
Du är en mästare på att rimma helt enkelt! Kanon - och tack o lov för våra kära färjor över vårt vackra sund!
2012-09-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO