Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men tänk om döden inte finns

 

 

Draperierna och de avlagda ytterrockarna kommer till användning när festen illumineras i orange och rött. Jag tar ett glas vatten i förbifarten och talar med obekanta. Vad kan jag säga, som inte redan är sagt? Jag skall säga, att jag aldrig längtade hit. Att jag ville vara en främling. Att min ansikte inte passar sig; att min kropp är för trång.

Istället går jag fram till fönstret och tittar ut mot den svarta gatan, där flyktingarna lämnat sina spår. De försvunna decennierna kommer tillbaka och jag längtar efter en vrå. Ett kamratgäng eller en läskedryck. Men jag har smärtor och gömmer mitt beroende bakom förstulna leenden som inte är på sin plats.

En maskerad hörs från den motsatta sidan. Jag vänder mig efter ljudet och kommer ihåg, att ett stridsflygplan en gång störtade på just denna ensamma gata. Jag vänder ögat mot himmelen och knäpper hop mina händer. Men tänk om döden inte finns.

 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av Catharina Edin VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-09-20 14:27



Bookmark and Share


    Jane S VIP
Om jag träffade någon på en fest som sa:"Jag längtade aldrig hit, jag vill vara en främling, mitt ansikte passar sig inte och min kropp är för trång.." skulle jag bli oerhört uppiggad.
2012-09-21

    ej medlem längre
stort.
2012-09-20

  Ingela Svenson VIP
JA ett slags prosa, denna text berättar så mycket, läsaren involveras i skeendet, och stridsflyplanet är strålande! Och psalmen på slutet! Jag bugar och niger av vördnad<!
2012-09-20

  Nanna X
ny stil, häftigt! nästan lite prosa och så en psalm på slutet.
2012-09-20

  Yrre VIP
Oj, denna berör mycket inuti, stilla vemodig samtidigt som den skriker, mycket bra!
2012-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP