Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han kom och la kärleken i hennes hand

Han kom

La kärleken i hennes hand

Hon borde sluta den

Och hålla om den hårt

Vårda den med stor aktsamhet

För hon tror aldrig

hon får den chansen igen

Men hon kan inte

För hon känner sig

inte redo än

Alla hans ord

Skrämmer bort henne

Hon har försökt säga

hur hon känner

Att han måste

stanna upp

Om han vill behålla henne

Men han glömmer det

lika fort igen

Alla ord

Som till och börja med

smekte hennes inre silkeslent

Blev till sandpapper på ytan

All kärlek

Kom för fort

Och för nära

Hon hinner inte med

Hon hinner inte andas

Känner hur hon

istället kvävs

Hon får inget syre

i sina lungor


Allt som började som

en oskyldig

underbar

het

spännande

kärleksakt

Blev så fort

till något annat

Hon känner

hur hon vill skaka av sig

kärleken som ligger där

i hennes hand

Så vacker och underbar

För inte såra

hans innersta

för mycket

Men hon

klarar inte ens det

Rädd

för att det också

är fel

Så hon står där

Och tittar

på sin kärlek som ligger där

i hennes hand

Vedmodigt och sorgset

Vet inte alls

vad hon ska göra

Kan ingen komma

och viska det i hennes öra…




Prosa av Anna Nyman
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-23 09:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman