Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
..när magsjukorna vänder finns plötsligt för mycket nytt att upptäcka; Som tid över t.ex. Hur förklara 3dagars exil - (dagboksanteckning så där dagen efter)


Fnattuppdatering; Sekundär övertid

 

Tid? Vem sa nåt om tid, eller om att ta vara på den, eller om att vårar är långa bara om sommarn hänger ihop med hösten. Vem?

Det glappar i republiken och nya riken är på väg att forma sina gränser.
Här där och även i lärda höstars besserwissrande andras. Vilket väsen för inget. Hur

förklara en exil med tid?

Lömska magsjukor; 3e dan - tror mitt trapphus trallar runt med allehanda små sattyg. Kan man gå ut med vita bomullshandskar och munskydd tro. Operationsmössa och fullstass..? Hissar med armbågen och portar med tårna. Bussen borde ha öppet släp. Gahh! Vet ni att det ryms ett helt liv i en andning? Ja, ni vet. Spec ni som fått egna barn.
..när magsjukorna vänder finns plötsligt för mycket nytt att upptäcka; Som tid över t.ex. Hur förklara 3dagars exil när det enda som gällt är avståndet mellan hinkarna

och om man alls vågar andas igen.

Apropå det; dotter vilse i storstan.. - noll mobilsvar; alltid dessa ickesvar på nödvändigt - hoppas det gått bra ändå, även om konnoteringen uteblev? Politiker har förmåga att få fram sitt ändå, även om inget vettigt verkar göras. Jaja, fortsätt facka in. Viktigare med gränser att träta över än innehållet inom egna gränsen? Jag fackar ut och ingår förbund med framtiden i malpåse + fotogenlampa. Öppen låga, för här ska brännas, och nåde den klockivrare som påstår sen att det hänger på tiden. Pytt på en timvisare det gör. Allt går med Dig-It!

Eller simma attans bra i  motströms - det är bara en lax i en laxask som vet hur avgöra när strömmen vänder. Då är det dags att uppdatera elinstallationen och göra hemmet till eget ventilsystem.


Denna dag blir mer och mer avig. Nu är inte längre nu, och övertiden har ingått förbund med deadline om att lägga krokben för planeringen. Plötsligt är kl 19 kl 20 och jag utan göra. Kan man få lite andrum tack? ..och en påse godis! Lite sa jag, inte 60 evighetsminuter. Jag gillar i och för sig slottsbal i slottssal men nån måtta på utrymmet får det vara. Det drar!

Det drar korsdrag när ventilerna hakar upp sig i riket - *ringer efter pepporatör* som kan åtgärda  det som behövs.

Allt som vanligt alltså. Jag ska aldrig jobba på en tidning... än mindre som hemmafru - vet ni att det ryms ett helt liv i en enda andning?

Tid. Som glaset. Som ordet. Som vilken behållare som helst. Jag fyller min med saker som kan hoppa bättre än Houdini kunde krångla sig ur.
Nu ska det brännas efter vårens vinterskräp. Aldrig försent att göra rent hus.


kram'n over'nOut från korpnästet/PP

 




Övriga genrer av Pot Pourri
Läst 79 gånger
Publicerad 2012-09-25 19:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri