Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gråskala

Hur ska jag kunna sova
När huvudet svämmar över
Av allt som smärtar
all sorg
alla onda minnen
allt det som inte ska finnas där
om en stackare ska få någon ro
Mitt tvångsmässiga tänkande om döden hjälper föga
Försöker ihärdigt leda tankarna mot något ljusare
Men ljuset är för mig endast en smärtsam lögn
för allt är så förtvivlat förgängligt
Den lilla lycka du ömsint försöker bevara
kan upplösas i ett sekunds ögonblick
eller som oftast
under en tortyrliknande evighet
mellan insikt och avslut
Är det det allt går ut på
frågar jag mig ibland
Att le så brett du kan
så länge näsan är över ytan
för du ska drunkna
om
och om
och om igen
tills allt slutligen är över...




Fri vers av Bellissima
Läst 221 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-18 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bellissima