Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hud mot dynamit

Kan man inte hoppa över världen
bara för en liten stund?
Det står en vägg precis framför
och jag saknar kunskap för att gå igenom
Den är för hög för att ta sig över
för tjock för att bryta ned

Jag tänkte ta en paus för en stund
en paus från svarta hål, spikregn och askmoln
Inom mig väntar ett kaos att explodera
ett kloster av känslor
med en svans av dynamit

Vem skriker smärta, ilska, sorg, glädje?
Vem ropar oro, ångest och misslyckande?
Vem bevakar varje andetag, varje hjärtslag, varje rörelse?
Det är du
du som tittar från håll
vaktar och väntar
väntar på en spricka
på att vulkanen ska göra utbrott
på att kaoset blir för tungt att bära

Endast hud kan lätta trycket
endast hud mot hud mot hud
och tryggheten det förmedlar.
Din trygghet hos mig
din hud mot min hud mot din hud.




Fri vers av konstkick
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-26 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

konstkick
konstkick