Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflexioner över hösten och dagarnas ljus som blir allt kortare


MEN LJUSET FINNS KVAR

 

Höst därute

kyla och grått

Löv som faller

tysta och stilla

gula och röda

mot mark som fuktats

av regnet vått

 

Sommarens ljuva

smekande ljus

har lämnat och gått

Kvar finns dock minnet

vid trädgårdens hus

av blomstren som ståtat

i praktfullt gemak

under fruktträdets krona

vid lusthusets tak

 

Men ljuset finns kvar

här inne

Ska stanna för alltid

i hjärtat

min själ

i mitt sinne

 




Bunden vers (Rim) av Siggesdotter
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-09-28 13:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja om man kunde spara på sommarens ljus att ta fram under hösten och vintern. Det skulle jag önska.
2012-10-06

  Jaseph
Höstens vemod fångat med
känsla för rytm och klang.
2012-09-28

  ResenärGenomLivet VIP
Skönt att ljuset finns kvar inom oss...
2012-09-28

  Osvalds_Dotter VIP
Varm och vacker text.
Förnimmer bilderna som texten förmedlar.
Tack :)
/Jenny
2012-09-28

  erna frank
Vackert, ett sista förväl. Dina ord beskriver det så fint Tack!
2012-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter