Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vilja har inget med saken att göra

Han
ett vapen under rocken
jag har ett barn i handen.

Han ska råna butiken.
I hans tankar finns ett moln med knivar i pannor
knivar i pannor. Inte idag. I morgon viskar hans axlar

Jävla rödakorskärringar
jag är en snattare
alltså måste jag se snäll ut
öppen trevlig

för att tanten är rädd
är jag vara öppen och trevlig

bakom hennes gråa lockar knivar och broderier
tröstar med öppna gester och leenden

Tre bandidos
killar med höga röster och oberäkneliga rörelser
bakom

jag drar upp luvan
är stark
är man

bakom kepsarna rädsla och hopp
rädsla och hat
rädsla och osäkerhet
en mamma som väntar
en annan som halsar
en tredje som är trött trött trött

Ett barn på bussen i vagn

bakom min panna blommor kärlek och sol
och sol

hon läser mig och ler inte
nappen sugs in mer

Blommor nallebjörnar och hjärtan! Godisnappar och ballonger!
hennes ögon vidgas
men inget leende

såpbubblor då? Inte knivar inte knivar..

Hon ser såpbubblor bakom ögonen och ler bakom nappen

Mamman tittar upp
hennes ögon säger bomber, blod och sorg

Jag ler
öppnar upp

blicken viskar
kärlek
gud
och änglar

hemma.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Malin Ringdahl
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-28 14:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl