Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fantastiska barn, lever här och nu och fångar dagarna som de är i ur och skur.


Att leva i nuet- Om barn

 

 

Kliver innanför tröskeln,

glömmer ta av de leriga stövlarna då

hon ser såpbubblorna stå

på veranda bordet

utanför köksfönstret.

 

Spåren leder mig genom huset,

och ut till Dig.

 

Såpbubblorna står kvar på bordet,

stövlarna bredvid.

 

Med ett leende hittar jag solstrålen i

sandlådan barfota.

 

Dockan isabelle fyller år i dag,

som alla 365 dagarna om året.

 

Det ska bakas tårta.

Hjälper till att fylla hinkarna med vatten till

att göra ordentliga

geggamoja.

 

Blommor som dekoration,

lite pinnar som ljus.

 

Isabelle ska också vara med.

 

In i huset och hämtar henne

och några prylar till,

tar med såpbubblorna på vägen.

 

Tittar på dottern som drar fingrarna genom sitt

burrigt lockiga hår,

ögonen glittrar.

 

Regnet kommer på besök -

men vad gör väl det?

 

Fortsätter leka.

 

Fångar dagen.

 

Vilket härligt minne att minnas och

faktiskt ta lärdom av.

 

Jag vill fånga dagen med dig Matilda!




Bunden vers av Osvalds_Dotter VIP
Läst 517 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-28 21:30



Bookmark and Share


  Änglaögon
Vardagsglädjen fint beskrivet, känns bekant...
2012-09-29

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, barn lever i nuet...vi borde lära oss av dom...
2012-09-28

  Ninananonia VIP
Underbart... fina ...
2012-09-28

    ej medlem längre
en helt underbar skildring


2012-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Osvalds_Dotter
Osvalds_Dotter VIP